Vem är frihetsgudinnan?

Det är många som reagerat på att jag har hög lön för min ålder (37 k). Ibland behöver jag nypa mig själv i armen när jag tittar på kontot den 25:e för att jag vet att det är få förunnat om man tittar procentuellt över befolkningen. Samtidigt är det helt klart så att jag förtjänar min lön (och mer därtill...). För er som är intresserade av att veta lite mer om mig tänkte jag ge er lite generell bakgrund:

Jag började som konsult inom IT/verksamhetsutveckling för några år sedan. Efter fyra år i universitetsvärlden flyttade jag till Stockholm och började som en rätt dåligt betald junior konsult. Sedan har jag med mer och mer erfarenhet klättrat upp i hierarkierna. Idag är jag projektledare i olika förändringsprojekt inom offentlig sektor, ett rätt kul jobb som jag är riktigt bra på.

Jag har alltid haft ett prestationsmonster (duktig flicka-syndrom) som gör att jag aldrig är nöjd. Jag undrar om man någonsin kommer att landa i den kompetens man har och sluta känna sig otillräcklig? Kanske är det otillräckligheten som gör att man fortsätter drivas att göra bättre och tjäna mer? Ibland blir jag triggad av att timpriset är kvittot på mitt värde som konsult och ibland får det mig att må illa. Jag drabbas ömsom av mindervärdeskomplex och ömsom av hybris, kan man säga. Det får mig oftast att längta efter ännu mer lön, som ännu ett kvittens på min kompetens. Men samtidigt längtar jag efter att stå utanför arbetsmarknaden, kanske men en halv fot inne, på mina villkor. Kanske skulle den där kampen mellan hybrisen och mindervärdeskomplexet lägga sig lite då?

Jag är uppväxt i en medelstor stad. Ibland längtar jag tillbaka till cykelavstånd och ibland hatar jag ljudet av tunnelbanan. Men i Stockholm är jag närmare familjen. Jag och min sambo äger en bostadsrätt (3:a). Den har ökat i värde något enormt sedan vi köpte den men samtidigt har vi lån som ger mig mardrömmar om natten (drömmar om bostadsbubblor och räntehöjningar). Vi har funderat en del på hur vi ska göra när vi blivit fria, om vi ska bo kvar i Stockholm. Jo, kanske, men samtidigt flytta längre ut i Stockholms län. Någonstans där det är nära till vatten, skog och skola. Som en småstad fast en bussresa från smeten.

Är det någon som känner igen sig i prestationsmonstret? Är ni stolta över vad ni tjänar eller tycker ni att ni förtjänar mer? När är ni nöjda eller kommer ni någonsin att bli det?

PS. Sparandet går BRA. Hoppas på 65% sparkvot denna månad. DS.

Kommentarer

  1. Intressanrt inlägg! En spontan tanke är, var har du för fritidsintressen och vem är du utanför jobbet? Jag jobbade mycket och hade lite samma synsätt fram till att jag sa upp mig och har jobbat halvtid sen 6 år tillbaka. Idag är jag mig själv, mitt jobb är inte mig som person på något sätt. Jag tjänar även skitdåligt men jag jobbar väldigt lite och jag är tryggare som person och trivs bättre med livet ;). Jag säger absolut inte att det är något fel att satsa på jobbet och jobba hårt föe det är olika från person till person, men jag tror det kan vara bra att fråha sig själv, vem är jag?

    Mvh / Frihetsmaskinen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för kommentaren! Jag tror du sätter huvudet på spiken där, jobbet definierar mig fortfarande, därav fick det stor del i inlägget. Jag får helt enkelt återkomma till vem jag är 17-8, mina intressen och passioner. Det är svårt att inte "bli" jobbet när det fyller det mesta av ens tid. Kul att få ditt (friare) perspektiv!

      Radera
  2. Har ingen erfarenhet av prestationsmonstret men det kan vara så att jag helt enkelt glömt, eventuellt förträngt, det. Men när det gäller lön så är jag varken stolt eller nöjd. Jag är stolt över vad jag åstadkommit via utbildning och erfarenheter men lönen är något som jag tycker följer automatiskt med det valda yrket. Det trista i verkligheten är ju som bekant att det enda som ger den mest korrekta lönen är en ny anställning. Stannar man kvar "för" länge på samma job/position stagnerar lönen. Så, nej, jag "förtjänar" mer.

    Mvh. Marty

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter skönt att du aldrig mött prestationsmonstret. :) Håller med dig om att det är trist att lön egentligen mer handlar om att byta jobb. Kanske är det för att jag är ung och lönen rör sig ganska snabbt om man just byter roll eller jobb, vilket gör att det känns som att den definierar mina prestationer?

      Radera
  3. Bra inlägg!

    Jag hade liknande prestationsmål tidigare. Allt jag gjorde skulle vara så mycket bättre och jag skulle ständigt visa på jobbet att "jag kan!". Sedan hände det saker inom familjen och jag blev sjukskriven.

    Har aldrig riktigt hittat tillbaka till det där GO:et och målinriktningen efter det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tråkigt att höra att du blev sjukskriven. Det händer alldeles för många och ofta märker man inte för än det blir för mycket. Jag försöker verkligen att uppmärksamma signaler så att jag själv inte kör för hårt. Man behöver lyfta perspektivet för att se vad som verkligen är viktigt, det verkar som att du lyckats göra det! :)

      Radera
  4. Jag tycker absolut att jag förtjänar mer, men lönespridningen i Sverige är tyvärr löjligt liten. Jag funderar på att flytta tillbaka till USA...

    SvaraRadera
  5. Är du på jakt efter ekonomisk frihet? är du i skuld, behöver du ett lån för att starta ett nytt företag? eller bryter du ekonomiskt, behöver du ett lån för att köpa en bil eller ett hus? Har du blivit nere av din lokala bank för att få finansiering? vill du förbättra din ekonomiska? behöver du ett lån för att betala dina räkningar? sök inte längre, vi välkomnar dig till en möjlighet att få alla typer av lån du behöver till ett mycket överkomligt intresse på 2% för mer information kontakta oss nu via e-post på: adshomeofsolution@gmail.com

    Vänligen skriv tillbaka om du är intresserad.

    Namn:
    Kön:
    Civilstånd:
    Adress:
    Land:
    Stad:
    Ockupation:
    Månadsinkomst:
    Postnummer:
    Belopp:
    Lånets längd:
    Mobilnummer
    Pratar du engelska:
    Herr William Bricks

    SvaraRadera
  6. Hur jag fick ett lån som förändrade mitt liv

    God eftermiddag. Alla: Jag är Christensen Metacafe. Jag använder detta medium för att informera allmänheten om hur mitt liv har förändrats. Jag har letat efter ett företag lån i flera månader. Och nyligen min vän presenterade mig för att Philip mark investeringar Limited med avgifts dagen som jag att få, jag sa till honom i första hand att jag inte var intresserad av någon kreditavtal med banker eller någon privat kreditföretag, varefter han försäkrade mig om att detta kreditföretag är g enuine en, även om jag tvivlade på mig, gav jag rättegången, och jag är glad att jag gjorde det. Jag fick detta belopp på $450 000 av detta företag den 17 juli 2018. Mitt råd till alla som behöver ett äkta, legitimt lån eller någon form av ekonomiskt stöd som är tillförlitlig, pålitlig och kan betala sina betalningar i tid kontakta VA > Philipmarkloanfirm8420@gmail.com

    SvaraRadera
  7. BEHÖVER DU ETT LÅN? Är ekonomiskt nere, gråter inte mer för att ditt ekonomiska problem är ingenting att gråta på, det är något vi måste kämpa mot i en kärlek, förståelse, förtroende och enhet. Så vår tro som legitima finansiella konsulter sätter stopp för den ekonomiska svårigheten. Vi är investerare som tillhandahåller finansiella tjänster och vi är specialiserade på både startprojekt, hemfinansiering och befintliga företag som behöver finansiering eller lån för expansion. Vi strävar efter att hjälpa företag att utvecklas och lyckas. Har du en låg kreditpoäng och har du svårt att få kapitallån från lokala banker och andra finansinstitut? Behöver du ett brådskande lån för att köpa ett hus? Om Ja oroa dig inte längre för vi är här ute för att hjälpa de mindre ekonomiska privilegierna att få lånet de behöver för att komma på fötterna oavsett din kreditpoäng, kan du säga adjö till alla dina finansiella kriser och svårigheter. Vi erbjuder lån som sträcker sig från (5 000,00 USD. USD till 500 000 000,00,00 USD) till en låg och prisvärd ränta på 2%, utan säkerheter och utan kreditcheck. Gotek Finance Company har all information om hur man kan få pengar snabbt och smärtfritt (gerberjames0032@gmail.com)

    Behöver du akutfonder? Ansök nu och få ditt kontantgodkännande. Vi erbjuder följande finansiella tjänster:
    *Personliga lån,
    * Skuldkonsolideringslån,
    * Riskkapital,
    * Affärslån,
    * Utbildningslån,
    *Bostadslån
    * Billån
    * Hotelllån
    Och många fler.

    VI HÄR FÖR HÄR FÖR ATT SLUTA ALLA DINA FINANSIELLA PROBLEM
    E-posta oss idag (gerberjames0032@gmail.com}

    SvaraRadera
  8. BEHÖVER DU ETT LÅN? Är ekonomiskt nere, gråter inte mer för att ditt ekonomiska problem är ingenting att gråta på, det är något vi måste kämpa mot i en kärlek, förståelse, förtroende och enhet. Så vår tro som legitima finansiella konsulter sätter stopp för den ekonomiska svårigheten. Vi är investerare som tillhandahåller finansiella tjänster och vi är specialiserade på både startprojekt, hemfinansiering och befintliga företag som behöver finansiering eller lån för expansion. Vi strävar efter att hjälpa företag att utvecklas och lyckas. Har du en låg kreditpoäng och har du svårt att få kapitallån från lokala banker och andra finansinstitut? Behöver du ett brådskande lån för att köpa ett hus? Om Ja oroa dig inte längre för vi är här ute för att hjälpa de mindre ekonomiska privilegierna att få lånet de behöver för att komma på fötterna oavsett din kreditpoäng, kan du säga adjö till alla dina finansiella kriser och svårigheter. Vi erbjuder lån som sträcker sig från (5 000,00 USD. USD till 500 000 000,00,00 USD) till en låg och prisvärd ränta på 2%, utan säkerheter och utan kreditcheck. Gotek Finance Company har all information om hur man kan få pengar snabbt och smärtfritt (gerberjames0032@gmail.com)

    Behöver du akutfonder? Ansök nu och få ditt kontantgodkännande. Vi erbjuder följande finansiella tjänster:
    *Personliga lån,
    * Skuldkonsolideringslån,
    * Riskkapital,
    * Affärslån,
    * Utbildningslån,
    *Bostadslån
    * Billån
    * Hotelllån
    Och många fler.

    VI HÄR FÖR HÄR FÖR ATT SLUTA ALLA DINA FINANSIELLA PROBLEM
    E-posta oss idag (gerberjames0032@gmail.com}

    SvaraRadera
  9. DU BEHÖVER LÅN Jag fick precis mitt lån på 200 000,00 kr från REMY.CREDIT Skicka e -post till dem nu för ditt lån (remy.credit111@gmil.com) whatsapp: +46769618757 de är de bästa, ge dem ett försök och vittna om att låneförbudet är mycket snabbt och säkert med interstat på 2% EMIAL: (remy.credit111@gmail.com) Behöver du ett brådskande lån inom 24 timmar? de har snabbt och enkelt lån till dig Jag heter karlsson från Stockholm Sverige är en ensamstående mamma är mycket nöjd nu med mina 2 barn REMY COMPAY är det bästa få ditt lån idag} Maila honom nu för ett snabblån Mail: remy.credit111@gmail.com Gud välsigne dig, herr REMY FINK

    SvaraRadera
  10. VI HAR ETT LÅN TILL DIG ANSÖK OM ETT IDAG OCH VAR GLADA VI ÄR HELA FÖR DIG FR ALLA LÅNTYPER kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com
    Hej Behöver du ett snabbt lång- eller korttidslån med en relativt låg ränta så låg som 2%? Vi erbjuder företagslån, personliga lån, bostadslån, autolån, studielån, skuldkonsolideringslån etc. oavsett din kreditvärdighet.
    Personliga lån (säkra och osäkra)
    Företagslån (säkra och osäkra)
    Konsolideringslån och många fler.
    Kontakta oss för mer information om låneerbjudande så löser vi ditt ekonomiska problem du har ditt lån inom 6 -12 timmar. kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com
    Vi har ett lån till dig

    SvaraRadera
  11. Hej och välkommen till Spotcap Global Financial Services, jag heter Claudia Klein, jag är en långivare och även finansiell konsult. Jag erbjuder alla typer av lånetjänster

    Är du i stort behov av ekonomisk förstärkning? Behöver du ett lån för olika ändamål? om ditt svar är ja, kommer jag råda dig att kontakta mitt företag via | spotcapglobalservices@gmail.com | eller skicka ett meddelande till oss på WhatsApp: +4915758108767 | och har ett lån på ditt konto inom 24 timmar eftersom vi tillhandahåller utmärkta lånetjänster över hela världen.

    Vi erbjuder alla typer av lånetjänster (Personlån, Företagslån och många fler), vi erbjuder både lång- och kortfristiga lån och även du kan låna upp till 15 miljoner euro och vi ger ut lån till en låg ränta på 3 % per år. Mitt företag hjälper dig att uppnå en mängd olika mål med ett brett utbud av låneprodukter.

    Jag erkänner det faktum att att få ett legitimt lån alltid har varit ett stort problem För individer som har ekonomiska problem och behöver en lösning på det, har många människor det så svårt att få aktielån från sina lokala banker eller andra finansiella institutioner p.g.a. hög ränta, otillräckliga säkerheter, skuld i förhållande till inkomst, låg kreditpoäng eller andra orsaker

    Inga fler väntetider eller stressiga bankbesök. Vår tjänst är tillgänglig 24/7 - du kan få ett lån och slutföra dina transaktioner när och var du än behöver det

    Vi tillhandahåller 24-timmars lånetjänster i världsklass. För frågor/frågor? - Skicka ett e-postmeddelande till | spotcapglobalservices@gmail.com | eller skicka ett meddelande till oss på WhatsApp: +4915758108767 | & Få svar omedelbart

    Din familj, vänner och kollegor behöver inte veta att du har ont om pengar, skriv bara till oss så får du ett lån.

    Din ekonomiska frihet är i dina händer!!

    SvaraRadera
  12. LÅNEBJUDANDE FRÅN "NOVELTY FINANCE INC"

    Hallå!!! Är du i behov av ett lån? Om ja, kommer jag att rekommendera dig att ansöka om ett lån genom Novelty Finance Inc.

    Jag heter Davina Claire, jag är finanschef för Novelty Finance och du kan ansöka om ett lån hos mitt företag och ha ett lån på ditt konto inom 24 till 48 timmar. Det har kommit till min kännedom att många människor har så svårt att få ett lån från sina lokala banker eller andra finansiella institutioner på grund av hög ränta, otillräckliga säkerheter, skuldkvot, låg kreditpoäng eller andra skäl.

    På NOVELTY FINANCE tillhandahåller vi finansieringslösningar. Vi erbjuder alla typer av lån (Personlån, Företagslån och många andra). Vi erbjuder flexibla och flera lånealternativ, inklusive säkrade och osäkrade lån, lång- och kortfristiga lån som är skräddarsydda för dina ekonomiska behov.

    För frågor/frågor? - Skicka ett mail till [noveltyfinances@gmail.com] eller ring / WhatsApp via: +447915601531]

    Vi strävar efter att göra lån enkelt, bekvämt och prisvärt.

    Vår tjänst är mycket snabb, pålitlig och pålitlig och du kan låna upp till 5 miljoner euro till en subventionerad ränta på 3 % per år. Vi är rätt företag att kontakta när du är i akut behov av ett lån.

    Inga fler väntetider eller stressiga bankbesök, vår tjänst är tillgänglig 24/7. Du kan ansöka om ett lån när som helst och var som helst på din egen bekväma plats med din telefon eller din bärbara dator, allt du behöver göra är att skicka oss din låneförfrågan via:
    E-post: (noveltyfinances@gmail.com)
    WhatsApp/ Telegram: +447915601531
    Telefon: +447915601531

    Vi är alltid glada över att ge ekonomiskt stöd.

    SvaraRadera
  13. VI GER UT LÅN NU TILL LÅG RÄNTA 1 % {adoifloans@gmail.com}

    Om du behöver ett brådskande lån för att starta företag, behöver du ett lån? Vi ger lån till både företag och privatpersoner, så om du behöver ett akut lån nu inom 6 timmar kan vi låna dig ett lån utan dröjsmål
    lån är nu tillgängligt till låg ränta på 1 %: Vänligen kontakta oss direkt på följande adress: [ADOIFLOANS@GMAIL.COM]

    Fullständiga namn:..............
    Land:..........
    Stat:..........
    Belopp:..................
    Lånetid: ..........
    Telefon: ............
    Ockupation:............
    Födelsedatum:.......
    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    Företagsnamn: ADOIF LOANS INC
    Företagets e-postadress: {adoifloans@gmail.com}
    Jag önskar dig allt gott .

    SvaraRadera
  14. Hej mina damer och herrar; Behöver du ett snabblån inom 24 till 48 timmar? Om ditt svar är ja, kommer jag att råda dig att ansöka om ett lån med Novelty Finance.

    Jag heter Davina Claire, jag är finansmäklare och jag är också finansiell konsult. Det har kommit till min kännedom att många människor har så svårt att få ett lån antingen från banker eller andra finansiella institutioner på grund av hög ränta, otillräckliga säkerheter, skuldsättningsgrad, låg kreditpoäng eller andra skäl. Jag är här för att rekommendera alla som letar efter ett lån att kontakta Novelty Finance för ett lån till en mycket låg ränta på 3%. De är ett pålitligt och pålitligt låneföretag och du kan arbeta med dem. Du kan kontakta dem via e-post: | noveltyfinances@gmail.com | ELLER skicka ett meddelande på WhatsApp via +447915601531 för mer information.

    NOVELTY FINANCE tillhandahåller finansieringslösningar. De erbjuder alla typer av lånetjänster (Personligt lån, Företagslån och många andra). De erbjuder flexibla och flera lånealternativ, inklusive säkrade och osäkrade lån, lång- och kortfristiga lån som är skräddarsydda för dina ekonomiska behov.

    Vad du får när du ansöker med Novelty Finance:
    • Omedelbar tillgång till dina pengar efter godkännande.
    • Konkurrenskraftiga räntor (3 % per år)
    • Flexibla återbetalningsvillkor
    • Enkelt godkännande om du behöver ytterligare medel
    • Du kan ansöka om lån när som helst och var som helst.
    • Du kommer inte att ha bråttom att betala tillbaka lånet, du kommer att få tid att påbörja återbetalningen av lånet.
    • Inga dolda avgifter

    Hur man ansöker:
    Att ansöka om ett lån är snabbt och enkelt!
    Om du är intresserad av att ansöka om ett lån med Novelty Finance och behöver mer information om låneerbjudandet, ska du SKICKA ETT E-POST till (noveltyfinances@gmail.com) ELLER skicka ett meddelande på WhatsApp via +447915601531 för mer information och muntliga genomgångar. Villkor gäller.

    SvaraRadera
  15. Behöver du ett akut lån för att rensa dina skulder eller behöver du ett aktielån för att förbättra din verksamhet? Har du blivit avvisad av banker och andra finansiella myndigheter? Behöver du ett lån konsolidering eller inteckning? Sök inte längre eftersom vi är här för att göra alla dina ekonomiska problem till ett minne blott. Kontakta oss via e-post:

    oceanfmortgages@gmail.com
    oceanfmortgages@gmail.com

    Det här är Ocean Finance Mortgages. Vi erbjuder lån till den som är intresserad till en rimlig ränta på 2%. Intervallet sträcker sig från 5 000,00 Euro till maximalt 100 000 000,00 Euro.

    SvaraRadera
  16. Behöver du ett nödlån för att betala av din skuld eller ett aktielån för att förbättra din verksamhet? Har du blivit avvisad av banker och andra finansiella myndigheter? Behöver du en lånekonsolidering eller ett bolån? Leta inte längre, för vi är här för att lägga alla dina ekonomiska problem bakom oss. Kontakta oss via e-post: {larrybright424@gmail.com Vi erbjuder lån till intresserade parter till en rimlig ränta på 2%. Intervallet är från 5 000,00 euro till 100 000 000,00 euro.

    SvaraRadera
  17. Jag heter Ingrid, jag skulle vilja dela ett anmärkningsvärt vittnesbörd om hur jag fick 200 000 Euro, LÅN genom ELENA NINO kreditinvestering och alla möjliga slag. om du är intresserad av ett lån kontakta via mail: Elenanino0007@outlook.com

    SvaraRadera
  18. Hej, letar du efter ett skuldsaneringslån, lån utan säkerhet, företagslån, bolån, billån, studielån, personliga lån, riskkapital, etc! Jag är en privat långivare, jag ger lån till företag och privatpersoner med låga och rimliga räntor på 2%. Mejla till: christywalton355@gmail.com

    SvaraRadera
  19. Jag är glad idag, tack Lapo Micro Finance för att du gav mig ett lån. Jag blev lurad flera gånger när jag försökte få ett lån tills jag stötte på Lapo Micro Finance som gav mig ett lån värt 93 000 $ för att ta hand om mitt sjuka barn. Om du behöver en riktig långivare idag kontakta Lapo. Kontakta e-post: lapofunding960@gmail.com

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur ska jag kunna bidra när jag inte längre lönearbetar?

5 steg för att handla mat under 500 kronor per vecka