Sängliggande = enkelt sätt att spara

De senaste dagarna har jag varit inne i min egen värld kan man säga. I tisdags opererade jag näsan (för andningen) vilket slagit ut mig rejält de här dagarna. Idag är första dagen jag orkar med att skriva något så det får bli ett kort inlägg!

Bloggen är inte tänkt att vara någon skildring av alla livshändelser, men jag tänkte ändå skriva några reflektioner kring operationen. Det kostade mig runt 1000 kronor totalt för att genomföra den med besöksavgifter och röntgenavgift. Jag vet att jag har betalat skatt och kommer att fortsätta med det hela livet för att få tillgång till vård, men jag är verkligen tacksam. Systemet finns när man väl behöver det och det drabbar inte privatekonomin. Det kändes lite hemskt nästan att jag betalade 300 kr i receptionen när jag kom. Det var säkert fem-sju personer som var inblandade när jag skulle sövas. Vill nog inte veta den här operationen egentligen kostade.

Så, vad händer med sparandet när man ligger hemma utslagen? Jo, man konsumerar ingenting! Man äter knappt... Jag har en snäll sambo som köpte glass till mig men det är ungefär allt jag kan komma på att jag vill ha. Det betyder att månadens sparande går som planerat. Jag skrev tdigare om att jag satt upp ett nollkonsumtionsmål till jul. Det går bra hittills! Det är en konferensresa nu i slutet av september som jag vet kommer att kosta en middag ute, men utöver det ska det inte vara något oförutsett.

Jag har drygt 3000 kronor kvar från konsumtionsposten den här månaden som ska direkt in till sparandet den 25:e. Prognosen ser god ut för jag kommer att ligga hemma sjukskriven till tisdag och sedan är det endast en vecka kvar till lön.

Nu ska jag sova en stund, dricka vatten med sugrör och drömma om de där fem miljonerna jag ska ha om några år.

Kommentarer

 1. Sov du gott :) ?

  Är det inte svårt att greppa 5 milj som vanl löntagare? Jag har svårt att greppa mitt end of the year mål och det är bara lite mer än 10% av ditt slutgiltiga mål.

  Om du inte har något emot det? Kan du visa hur du räknat för att komma fram till att ni kommer ha den summan 2030?

  Hur uppskattar ni framtida avkastning?

  Jag har själv gjort en kalkyl, jag kan ganska bra uppskatta inkomster vs utgifter då den posten är väldigt stabil. Men hur räknar man potentiel avkastning 5-10år framåt i tiden?

  Ha en fin helg, hoppas du har återhämtat dig och kan njuta av ledigheten!

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Jag sov hemskt, tackar som frågar! :D

  Det triggar mig att ha ett så stort mål, faktiskt. Jag vet att det kommer att gå både fortare och lättare efter att jag kommit till den första miljonen. Vi har räknat ränta på ränta utifrån kalkylator på rikatillsammans: https://rikatillsammans.se/verktyg/kalkylator-rakna-pa-ranta-pa-ranta/

  Det kanske är optimistiskt som vi gjort att sätta 10 % avkastning, men historiskt har den sparstrategi vi använder (momentum) gått ännu bättre. :) Sedan sparar jag 15k i månaden.

  Kika in på sparplanssidan så ser du min graf: http://frihetsgudinnanspara.blogspot.se/p/ekonomi.html

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Vem är frihetsgudinnan?

Hur äter man för under 600 kr/vecka?

Frihetsgudinnans 10 budord