Ska jag köpa en symaskin?

Lönen kom! Dags att summera månadens sparande och planen för september.

17 400 kr, 59,6 % sparkvot. Köpet blir fortsatt följande fördelat lika:
- Spiltan Aktiefond Investmentbolag
- Swedbank Robur Access Asien
- Swedbank Robur Ny Teknik

Varför? För att jag kör en momentum-strategi, räknat 6 mån tillbaka i tiden i fonder som inte korrelerar. Se beskrivning i det här inlägget.

Jag hoppas att jag inte är allt för optimistisk med min budget för september. Jag har ungefär 2700 kr budgeterat för övrig konsumtion som jag kommer att föra över till kreditkortet i två omgångar (ja, kreditkort för cashback 1%). Ett plus (!?)  är att jag under en vecka kommer att ligga sjukskriven efter näsoperation, dvs 7 nolldagar garanterade. Jag räknade ut antalet nolldagar för augusti också - 17 stycken. Ganska stolt!

Den är skön, den här nya inställningen att inte behöver köpa någonting. Fundera en extra gång över nyttan och lyckan jag får av ett inköp. Jag blev bjuden på middag igår och det var FANTASTISKT. Gratis var väldigt gott... Jag känner mig redan lite fri. Hur är det för er som sparat länge, är ni helt inne i det eller måste ni fortfarande hejda er själva?

Den här månaden tänkte jag lägga fokus på att göra grejer hemma (för att inte shoppa eller liknande på helgen). Lite bröd, ta hand om tomaterna och kanske ordna en billig hylllösning i vardagsrummet. Något projekt behöver man och jag är i en ständig "bona-om-process" hemma. Nu måste jag bara hitta nya sätt att göra det på. Funderar på att investera i en symaskin för att kunna bona om billigare på sikt. Den ligger på önskelistan men jag behöver ju inte en egentligen.


Kommentarer

 1. Din sparkvot är fenomenal - och jag måste säga att du har en bra lön för din ålder. Jag är 31 och läkare, lever låååååångt under mina tillgångar och spar 66% av min nettoinkomst, jag kämpar med att öka det. Har precis nått 30k sparat per månad. Jag har ingen som jag kan dela detta med och är så glad att du skriver!

  Jag är uppvuxen med en ekonomiskt lagd förälder så jag har sparat sedan 5 års åldern. Som vuxen så håller jag hårt i tyglarna och motivationen varar i 2 månader, sedan går jag på sparlåga i ca 2v och den 3e månaden smäller det :P. Jag kalkylerar alltid för en sommarsemester och i år stannade jag hemma och bara njöt av att spendera på mig själv, men känner snabbt av det och drar åt tyglarna igen. Nu har jag landat i en mer "mitt-i-mellan" budget där jag har lite andrum. Har också precis fått en löneökning vilket möjliggör mitt ovan nämnda sparmål (som jag satte upp i jan och nådde nu - check!).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grattis, vilken sjukt bra sparkvot! Ja som läkare får man bra lön, men många år där innan man kommer dit! Jag är IT-konsult och har förmånen att fakturera från eget, så det är därför jag kan ta ut så pass mycket per månad :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Vem är frihetsgudinnan?

Hur äter man för under 600 kr/vecka?

Frihetsgudinnans 10 budord