Utvärdering av #project333

Nu rullar tvättmaskinen med veckans kläder. På tiden, ska jag säga, för det var första gången jag verkligen fick "jag-har-inget-att-ha-på-mig-panik" i slutet av den här veckan. Det händer inte så ofta  eftersom jag ser direkt vad som behöver tvättas. Efter tre månader med endast 33 plagg i garderoben är det dags för en summering. Ris och ros.

För er som missat är det project333 jag pratar om. Jag slängde eller plockade bort det mesta jag hade i min garderob utom 33 plagg jag verkligen ville ha kvar. Skrev inlägget om hur jag rensade garderoben här.

Det har gått nästan 3 månader. Jag har firat jul, nyår, jobbat och varit ledig. Det blev inga nyinköp, jag lovar. Det var lätt att packa när jag skulle åka iväg på julen, fast jag valde in 2 klänningar extra för jul och nyår. Det är väl egentligen det enda undantaget jag behövt göra. Jag har bytt in några av mina halvbra plagg också, en bomullströja extra och en tjocktröja för kalla dagar. Det var inte lätt att förutse alla behov från början.

Plus-sidan
 • Jag behöver inte tänka
 • Det är ekonomiskt för att jag behöver inte köpa (jag har ju redan 33 plagg)
 • Lite tvätt (ja, jag återanvänder faktiskt lite mer än innan)
 • Allt får plats att hänga (bra överblick!)
Minus-sidan
 • Det känns aningen skralt och fantastilöst ibland
 • Börjar tröttna på "favorit-plaggen" som jag valde ut
 • Svårt att förutse behov och oflexibelt när vädret går från + till -
Även om jag nu har 33 plagg att välja mellan är det fortfarande plagg i garderoben som jag inte använder. Sjukt, eller hur? Det betyder att jag kanske använder 20 av 33 plagg... Något som jag i början tänkte var att det här skulle få mig att välja klänning lite oftare till jobbet, vilket inte fungerade alls. Några andra missar jag gjorde var att ta in tunna kostymbyxor som är helt omöjliga att vilja ta på sig på vardagar när man ska vänta ute på bussen i minusgrader. Några andra dåliga val var skjortor (de gånger jag inte orkat stryka kändes garderoben minst sagt liten och kavajer (skulle egentligen behöva kemtvätta men det tar emot att lämna in!).

Jag tror att en regelbunden inventering kan vara lämplig för att fortsätta ge skenet av "variation". Ett bra sätt kan vara att medvetet byta in några plagg från "lagret" då och då (jag har en låda med saker jag inte ville slänga) istället för att köpa nytt.

Nu när tre månader gått då, ska jag tillbaka till min gamla ordning? Nej, det ska jag nog inte. Jag trivs ganska bra med 33 plagg. På sikt skulle jag vilja köpa några fler plagg av bättre kvalitet. Fler basplagg som kan varieras och fler accessoarer. Det finns mycket inspiration att hämta på nätet.

Hur har det gått för er andra som var med på utmaningen? Och kanske detta inspirerar någon mer att försöka?

Kommentarer

 1. Hej, Här finns ett par andra bonus-sidor/återbärings-sidor där du kan tjäna lite extra. (Jag har varit aktiv i alla och fått utbetalning) Enjoy !

  https://www.cashbacker.se/ny-medlem/471588 …
  https://www.bonusway.se/?r=3258588
  https://www.refunder.se/bjud-in/5795d7b4955b4 …
  https://www.cashbackshopping.se/?refer_id=5510

  Dessutom 100 kr välkomstbonus på någon 25 och 50 på de andra :)

  Här är även en väldigt duktig bloggare som tipsar om saker som kan få dig att spara många kronor.

  https://nouw.com/stonetag

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Vem är frihetsgudinnan?

Hur äter man för under 600 kr/vecka?

Frihetsgudinnans 10 budord