Så skuldsatt men ändå så rik

Här är ett tillägg till det här inlägget. Jag räknade uppenbarligen TOTALT fel och har faktiskt en positiv nettoförmögenhet. Humoristiskt. Jag erkänner, jag är ingen ekonom och inge vidare på matte heller.



---

Portföljen växer och jag lyckas fortsätta spara, månad för månad. Jag räknade prognosen här om dagen och jag ser ut att hålla min uppskattning om ekonomisk frihet om ungefär 13 år. Guld och gröna skogar å sido, det är dags för transparens.

För ett halvår sedan gjorde jag en balansräkning efter inspiration från någon som gjorde motsvarande på Twitter. Det blev en total redovisning av min ekonomi med hänsyn till förmögenhet och skulder. Och det var jobbigt för det blev så konkret att jag nästan kunde ta på hur skuldsatt man blir med stora bostadslån. Det var inte något som var så inspirerande att dela så jag delade det inte. Men nu har jag landat i det och som ni ser i tabellen så är jag faktiskt på minus på totalen. Det tar enda fram till år 2020 innan jag börjar gå plus.

Som sagt är jag rätt skuldsatt med lägenhetslån i Stockholmsområdet. Jag har också studieskulder efter flera år med fullt CSN. Det är inte lika vackert och inte heller känns det lika sant när jag säger att portföljen snart når 350 000 kr och samtidigt totalen är jag nästan 500 000 kr minus. Det är nyttigt att se det här, om inte annat så ger det lite perspektiv på pengar. Inte heller posten Bostadsrätt under Tillgångar är något man kan räkna med, även om priserna så klart stigit i många år nu. Det motiverar en ännu mer att försöka balansera upp det här. Jag vill vara plus! För att känna sig riktigt fri, ska även den här kalkylen kännas säker.

Jag tror att det är fler som är i samma situation som jag. Kanske har ni inte tänkt på det eller visualiserat det så här? Så jag utmanar er läsare att göra en uträkning som visar er balans. Vågar ni dela den? 


Netto förmögenhet 1/3 2018
TillgångarBeloppSkulder och EKBelopp
Kontanter10krCSN223102kr
Privatkonto2000krBostadslån1243850kr
Sparkonto19300kr
Fonder335000kr
Bostadsrätt600000kr
Andra tillgångar30000krNetto-förmögenhet-480642kr
Summa tillgångar986310

Kommentarer

  1. DU BEHÖVER LÅN Jag fick precis mitt lån på 200 000,00 kr från REMY.CREDIT Skicka e -post till dem nu för ditt lån (remy.credit111@gmil.com) whatsapp: +46769618757 de är de bästa, ge dem ett försök och vittna om att låneförbudet är mycket snabbt och säkert med interstat på 2% EMIAL: (remy.credit111@gmail.com) Behöver du ett brådskande lån inom 24 timmar? de har snabbt och enkelt lån till dig Jag heter karlsson från Stockholm Sverige är en ensamstående mamma är mycket nöjd nu med mina 2 barn REMY COMPAY är det bästa få ditt lån idag} Maila honom nu för ett snabblån Mail: remy.credit111@gmail.com Gud välsigne dig, herr REMY FINK

    SvaraRadera
  2. Hej mina damer och herrar, Är du i behov av ekonomisk hjälp? Jag är Susan Benson. Jag är en långivare och även finansiell konsult.

    Behöver du ett företagslån, privatlån, bolån eller ett lån för att slutföra ditt projekt? Om ditt svar är ja, rekommenderar jag dig att kontakta min firma. Vi tillhandahåller alla typer av lånetjänster inklusive lång- och kortfristiga lån, säkrade och osäkrade lån och många fler. För mer information, skriv till oss via e-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) eller skicka ett meddelande till mig direkt på WhatsApp via: +447360502110 och få ett svar på ett ögonblick.

    Ett lån från ett pålitligt och kompetent företag är vad du behöver för att nå ditt mål. Vi är ett omfattande finansiellt tjänsteföretag och vi är engagerade i att hjälpa dig att uppfylla alla dina ambitioner. Vi är specialiserade på att tillhandahålla strukturerade ekonomilösningar till privatpersoner och företag på det mest effektiva och snabbaste sättet.

    * Du kan ansöka om ett lån när som helst, var som helst.
    * Flexibelt belopp - Du bestämmer hur mycket du vill låna.
    * Snabb direktfinansiering - Ta emot ditt lån inom 24 timmar efter godkännande.
    * Flexibel ränta på 3%.
    * Höga godkännanden
    * Flexibel återbetalning - Du ska välja återbetalningsdatum, antingen veckovis, månadsvis eller årligen under en varaktighet på 1-30 år.
    * Enkel onlineansökan.
    * Personlig vägledning och expertis.
    * Inga dolda avgifter

    Gå inte miste om en möjlighet på grund av bristande finansiering. Kontakta mitt företag nu, vi kan hjälpa dig med ett lån eftersom vi har hjälpt många individer och organisationer som har haft ekonomiska svårigheter över hela världen

    För mer information om vårt låneerbjudande, vänligen skicka oss din låneförfrågan via
    E-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    WhatsApp: +447360502110

    Förmedlare/konsulter/mäklare är välkomna att ta med sina kunder och är 100% skyddade. I fullt förtroende kommer vi att arbeta tillsammans för alla inblandade parters fördelar.

    SvaraRadera
  3. Letar du efter finansiering för att starta ditt företag eller expansionsförslag? finansiering för att betala dina räkningar eller köpa ett hus? Vi erbjuder alla typer av assistans här med 2% ränta. kontakta mail: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447300508785

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur ska jag kunna bidra när jag inte längre lönearbetar?

5 steg för att handla mat under 500 kronor per vecka

Vem är frihetsgudinnan?