Sparkvot som en riktig medelsvensson

Dags för ett inlägg med redovisning av finanserna. Direkt måste jag erkänna att jag ligger risigt till den här månaden. Vi har övertrasserat matbudgeten (på grund av mycket vin och kött) vilket gjorde att 500 kronor från min övrigt-pott behövde överföras till mat. På grund av det ligger jag ännu mer risigt till i min egen budget. Endast 250 kronor kvar denna månad att konsumera. Och där ska en resa till Frankrike ingå. Ja, ni hör ju själva hur det kommer att gå. Vet inte riktigt hur jag ska lösa det här. Panta burkar?

Ännu mer motigt är att jag fick den lägsta sparkvoten sedan start nu i mars. Det var så illa att jag inte ens ville skriva något om det först. Jag drar ned snittet rejält för året och får väl redan nu erkänna ett nederlag i "battle of the sparkvot" mot min sambo. 8 % blev det. 8 %!!! Som en värsta medelsvensson (ja, det är ett skällsord i sammanhanget). Nya sommardäck på bilen och en inbetalning till Skatteverket. Jag valde att ta en direkt smäll på en månad istället för att dra ut på lidandet och betala skatten senare. Hjulbytet visade också att vi måste byta ett trasigt jäkla hjullager.  Ja, det är inte lätt att motivera hårt sparande just nu när det endast var några ynka tusenlappar som lades till i den svajande portföljen. MEN, kära läsare. Det ska inte stoppa en enträgen spargudinna. Tröttnar man och börjar kompromissa, då kommer man inte att nå det där målet. När vårfåglarna sjunger om nya, fräscha sommarkläder ska jag hålla mig till mina 33 plagg för annars blir det ingen ekonomiskt frihet! Skam den som ger sig! Snålmånad snart. Nollkonsumtion snart.

Jag ska bara till Frankrike först och dricka vin...
Och jag ska bara ha en vårjacka först och sen får jag vara nöjd...

En annan nyhet sedan sist är att vi förändrat vår sparstrategi något. Nu så här i svängiga börstider har vi börjat titta på kurserna 3 månader tillbaka i tiden istället för 6 månader. För er som inte har stenkoll på min fondstrategi innebär den att vi utifrån ett urval fonder som inte korrelerar väljer ut de tre som presterat bäst de senaste 3 månaderna (förut då 6 månader) samt är positivt utifrån MA6. Oh well, hur som helst så innebär det att vi just nu ligger i Råvaror och korträntefonder. Känns lite bättre i magen än innan.

Over and out.

Kommentarer

 1. Jag har följt din blogg under de senaste månaderna och funderat över vad MA6 är?

  Du är duktig som lyckas spara så mycket. Det inspirerar mig. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Therese! Vad roligt att höra! MA6 är medelvärdet av fondens kurs sett till senaste 6 månaderna. Jag tittar på det värdet för att avgöra om fonden har en uppåtgående eller nedåtgående trend. :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Vem är frihetsgudinnan?

Hur äter man för under 600 kr/vecka?

Frihetsgudinnans 10 budord